Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıldönümü ve Polis Haftası etkinlikleri kapsamında, Garnizon Şehitliği ziyaret edildi. Şehitlerin mezarlarına kırmızı karanfil bırakıldı.
Kars’ta Polis Haftası etkinlikleri çerçevesinde İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman Emniyet Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Birim Amirleri ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün çeşitli birimlerinde görevli polislerle birlikte Garnizon Şehitliği ziyaret edildi.
Garnizon Şehitliği’nde saygı duruşunda bulunuldu İstiklal Marşı okundu. Ardından şehitler için Kuran-ı Kerim Tilaveti okundu, dualar edildi.
Garnizon Şehitliğinde konuşan Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, “Teşkilatımızın 171. Yıldönümü münasebetiyle şehitlerimizi anmak için geldik buraya, bu vatanı bize bırakan şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.
“ŞEHİTLERİMİZ EN ÖNEMLİ DEĞERİMİZDİR”
Bu yıl ki kutlamaların kısıtlı yapıldığını ifade eden Karaduman, şehitlerin en önemli değer olduğunu söyledi.
Faruk Karaduman, “Bu yıl ki kutlamalar bu malum olaylar, şehitlerimizin münasebetiyle kısa kesildi. Bu anlamda da biz kutlamaları kısıtlı yapıyoruz. Ama şehitlerimiz bizim için en önemli değer olarak yerini koruyor. Bundan dolayı buraya geldik, kendilerini manevi huzurlarında kuruluş yıldönümünü onlarla birlikte kutlamak istedik. Bu vesileyle bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun. Geride kalan ailelerini de Allah sağlık, huzur mutluluk versin” dedi.
Daha sonra Garnizon Şehitliği’ndeki mezarlara Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Müftüsü Mehmet Genç ve katılımcılar tarafından kırmızı karanfil bırakıldı.