Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, belediye ekipleriyle ilçedeki esnafı denetledi.

Son zamanlarda gıda ürünlerinde fiyat artışıyla ilgili vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine, Toksoy, Belediye Meclisi üyeleri, zabıta ekipleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, Esnaf Sanatkarlar Odası, Sağlık Grup Başkanlığı personeliyle ilçedeki market, fırın, toptancılarda fatura ve etiket denetimi yaptı.

Esnafa sattıkları ürünlerin fiyatını soran Toksoy, bu ürünlerin alış ve satışı arasındaki farkı görmek için faturaları inceledi.

Toksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaş için en uygun fiyatın sağlanması amacıyla denetimlerini sıklaştıracaklarını, fırsatçılara taviz vermeyeceklerini söyledi.

Türkiye'nin ekonomik şartlarını bahane ederek anormal şekilde fiyat artıranlara göz yumulmayacağını ifade eden Toksoy, "Vatandaşlarımız sağlıklı ürünleri, uygun fiyata tüketsin diye çaba sarf ediyoruz. Denetimlerimiz rutin olarak devam edecek." dedi.

Toksoy, "Denetimlerde iki esnafımızda tarihi geçmiş ürünlerin reyonda olduğunu tespit ederek tutanak tuttuk, kurallara uymaları konusunda uyarılarda bulunduk." diye konuştu.