Kars Kalesi eteklerindeki Ebu’l Hasan Harakani külliyesi içinde, Evliya Camii bahçesinde, Edirne’ye atanan Vali Günay Özdemir, tarafından yaptırılan betonarme tuvaletler, tarihi dokuyu bozduğu için yıkıldı.
Kars’ta Evliya Cami önünde yaptırılan betonarme tuvaletler, uzun süre tartışma konusu olmuş ve yıkılması için zaman zaman gündeme taşınmıştı.
Geçtiğimiz günlerde Vali Rahmi Doğan, hafta sonu yıkacağız, dediği tuvaletlerin yıkımına başlandı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay’ın da yakından takip ettiği yıkma çalışmalarında sona gelindi.
Konuyla ilgili olarak Vali Doğan, yaptığı açıklamada, “Evliya Cami bahçesinde bulunan tuvaletlerin yıkım kararını çıkardık. Koruma Kurulu dün kararını verdi ve yıkımı yapacağız. Hafta sonu yıkacağız. Ben yıkacağız, yapacağız derken günleri de özellikle söylüyorum” dedi.
Çünkü yıkacağız, yapacağız deyip geçmiyorum onun için günleri özellikle söylüyorum diyen Doğan, “Geçen ay Vakıflar Genel Müdürünü davet etmiştim. O geldi, hem beni ziyaret etti. Hemde Kars için neler yapabiliriz, onları konuştuk. Yıktıracağımız tuvaletlerin yerine Vakıflar Genel Müdürlüğü yeni bir proje yaptı. Cami alanı içerisinde şadırvan var onun hemen arkasında boş bir alan var o şadırvanla birlikte bir bütün halinde yere gömülü bir tuvalet yapılacak erkek bayan ayrı olacak böyle bir çalışma devam ediyor” diye konuştu.
Önceki Vali Günay Özdemir döneminde yaptırılan ve tartışmalara sebep olan tuvaletlerin yıkımı gerçekleştirildi.