Kars Valisi Rahmi Doğan, çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Sarıkamış’a gitti.
Vali Doğan, ilk olarak Sarıkamış kaymakamlığı ziyaret ederek kaymakam Yusuf İzzet Karaman’dan bilgiler aldı. Doğan, kaymakamlık ziyaretinin ardından yapımı devam eden Sarıkamış Harekatı Anma Tören Alanı ve Sarıkamış Harekatı Kafkas Cephesi Tanıtım ve Araştırma Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Doğan yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Kars Valisi Rahmi Doğan, daha sonra Katerina Av Köşkü ve Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde incelemelerini sürdürdü.
Yapılan incelemelerin ardından bir otelin toplantı salonunda kurum amirleri ve bölge turizmcileri bir araya gelen Doğan, Sarıkamış ve turizm üzerine katılımcıların görüşlerini aldı.
Toplantıda, Kars İl Özel İdaresi sermayeli Sarıkamış Dağ A.Ş adıyla yeni bir şirket kurulduğunu ve kayak merkezinin işletmesinin bu şirket tarafından yapılacağını İfade eden Rahmi Doğan, “Burada yaptığımız toplantının amacı otel işletmecileriyle birlikte dağın nasıl işletileceği konusuydu. Biz Valilik olarak, devlet olarak Sarıkamış kayak merkezini çok önemsiyoruz. Bunun ayakta durması ve hizmet edebilmesi için tüm tedbirleri alıyoruz. Kış sezonu öncesinde şimdiden hazırlıklara başladık. Sarıkamış Dağ A.Ş olarak kayak merkezindeki mekanik tesisler ile sosyal tesisleri profesyonel şekilde biz yöneteceğiz. Daha önce feshedilen KARSARTUR A.Ş’de çalışan personel de bu şirkette istihdam edilecek. Burada niyetimiz hem şirket hem otel işletmecilerinin vatandaşlara en iyi hizmeti sunarak kazanç elde etmelerini sağlamaktır. Sarıkamış ilçe merkezinde yapımı devam eden, yarım kalan diğer alt yapı ve şehitlik alanları, spor tesisleriyle ilgili ise geniş çaplı bir çalışma planı hazırlıyoruz” dedi.
Kars Valisi Rahmi Doğan’ın Sarıkamış ziyaretine; Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, İl Jandarma Komutanı J. Albay Serdar Güngör, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Selim Kaymakamı Erdinç Dolu, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, SERKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüsnü Kapu, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri ile siyasi parti ve STK temsilcileri de eşlik etti.