Özel üniversitelerin sunduğu imkanları devlet üniversitesi çatısı altında sunacak Abdullah Gül Üniversitesinde (AGÜ) tanıtım günleri etkinlikleri başladı.

Tanıtım günleri etkinliklerini Sümer Kampüsü'nde basın mensuplarıyla paylaşan AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, üniversitenin 2013-2014 eğtim ve öğretim döneminde öğrenci alımına başlayacağını anımsattı.

Amaçlarının kaliteli öğrenci yetiştirmek olduğunu vurgulayan Sabuncuoğlu, 6 farklı bölümden 115 öğrencinin AGÜ'ye kabul edileceğini belirtti.

AGÜ'nün hem eğitim imkanları hem de sağladığı olanaklarla dünya standartlarında bir üniversite olacağını vurgulayan Sabuncuoğlu, "Dünyada kaliteli insan açığı var. Üniversiteler okullarına kaliteli öğrenciler çekmek için tanıtıma yatırım yapıyorlar. Bizler de bunun  için 7 gün 24 saat çalışıyoruz. Açtığımız tanıtım ofisinde her gün hem AGÜ'yü hem de kentimizi tanıtacağız. Üniversitenin havaalanı yolu üzerinde olması da bir avantaj" diye konuştu.

Farklı kentlerden öğrencilerin velileriyle üniversiteyi ziyarete geldiğini anlatan Sabuncuoğlu, şunları kaydetti:

"Öğrenciler şu an en kritik 15 günlerini yaşıyorlar. Hem üniversite hem şehir hem de meslek seçecekler. Yapmış oldukları bu seçim gençlerin 40-45 yıl sürecek kariyerlerini etkileyecek. 3 fakültede 6 bölümü eğitime açacağız. Bunlar makine mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, endüstri mühendisliği, inşaat mühensliği ve mimarlık fakültesi ile işletme fakültesi öğrenci alacak. 10-20 yıl önce üniversitelerin büyüklüğü öğrenci sayılarıyla ölçülebilirdi. Bu artık realite değil. Türkiye'de 170 üniversite var. Bunların 103'ü devlet üniversitesi biz de bir devlet üniversitesiyiz. İyi burslar vereceğiz ancak AGÜ bir devlet üniversitesi. İyi bir eğitim vermek istiyoruz, üniversite deneyime sahip hocalarımızla en modern ve çağdaş bilgileri yine en modern teknolojileri kullanarak vermek istiyoruz. Öğrencilerle birebir ilgilenmek istiyoruz. Üniversite yıllarında rahat rahat hobilerini hayata geçirmeleri için öğrencilere kişisel destek bursu vereceğiz. Ücretsiz konaklama, yurt imkanı veriyoruz. İngilizceye çok önem veriyoruz. Türkiye'nin tamamen İngilizce eğitim veren dördüncü üniversitesi olacağız. İngilizce için yurtdışında eğitim imkanı sunacağız."

Sabuncuoğlu toplantının ardından Sümer Kampüsü'nde açılan tanıtım ofisini tanıttı.

AGÜ'nün tanıtım filmlerinin ulusal televizyonlarda yayınlanmaya başladığını anlatan Sabuncuoğlu, üniversiteyi anlatan üç boyutlu fimleri katılımcılara izletti.