Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Krefeld'den gelen heyetin, ziyaret ve incelemelerinin ardından Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan ile görüştüğü bildirildi.

Durukan, ziyarette yaptığı açıklamada, gençlerle ilgili hangi alanlarda işbirliği yapılabileceği konusunda görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Almanya'da yaşayan Türk gençler konusuna da değinen Durukan, "Almanya'nın Krefeld kentinde yaşayan yaklaşık 20 bin Türk var. Orada yaşayan gençlerimize Kayseri'de ürettiğimiz projelerle nasıl faydalı olabiliriz noktasında görüşmeler gerçekleştirdik" dedi.

Krefeld Belediyesi Gençlik Daire Başkanı Gerhard Ackerman ise yaptıkları ziyarette çok farklı bir Türkiye gördüklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Çalışan ve hedefi olan bir ülkeniz var. Kayseri'de eğitime ve gençliğe çok önem veren bir şehir gördük. Bu intibalarla uluslararası projeler geliştirmeyi düşünüyoruz. Kayseri gerçekten hedefi olan büyük bir şehir. Elinde bulunan kaynakları gençliğe ve geleceğine yatırıyor. Burada gençliğe yönelik çok faydalı çalışmalar var. Gençlere sunulan çok geniş imkanları kıskandım."