Kültür Değişim Programı çerçevesinde Kayseri'ye gelen 30 kişilik Amerikalı öğrenci grubu Erciyes Kış Turizm Merkezi, Selçuklu Uygarlığı Müzesi, Kültür Yolu ve Kayseri Mahallesi gibi Büyükşehir Belediyesi'nin Kayseri'ye kazandırdığı önemli yatırımları gezdi. Bir aylık program kapsamında ile gelen Amerikalı öğrenciler Kayseri'yi çok beğendiklerini belirtti.

Amerika'nın New York, Chicago, Philadelphia, Boston ve Alaska kentlerinden Kültür Değişim Programı ile Kayseri'ye gelen Amerikalı öğrenciler Erciyes'i ve Selçuklu Uygarlığı müzesini gezdi. Amerikalı öğrencilere Erciyes Kış Turizm Merkezi'nde Erciyes A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler tarafından bilgi verildi. Modern tesisler ve pistlere hayran kalan öğrenciler daha geniş bir grupla Erciyes'e gelmek istediklerini dile getirdiler.

Yaklaşık 30 kişilik Amerikalı öğrenci grubu Selçuklu'yu anlatan dünyanın tek müzesi olan Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni de gezdi. Dünyadaki ender müzelerde yer alan holografik üç boyutlu görüntüler ve arttırılmış gerçeklik için yapılan bilgisayar donanımlarına hayran kalan öğrenciler daha sonra Kültür Yolu'nu takip ederek Kayseri Mahallesi'ni gezdi. Amerikalı öğrenciler gezi sonrası yaptıkları açıklamalarda da Kayseri'yi çok sevdiklerini söylediler.

Kayseri'de en çok Ramazan Bayramı'nın ailelerle birlikte geçirilmesini ilgi çekici bulduklarını ifade eden öğrenciler, Kayseri'deki şehirleşmeden de övgüyle söz ettiler. Amerikalı öğrenciler Erciyes'i ve şehir merkezinde yapılanları çok beğendiklerini dile getirerek, ülkelerine döndüklerinde arkadaşlarına Kayseri'nin ziyaret edilmesi gerektiğini anlatacaklarını belirttiler.