Kayseri Anadolu Harikalar Diyarı bünyesindeki Hayvanat Bahçesi'nde yaklaşık 3 ay önce dünyaya gelen 3 aslan yavrusuna vatandaşların katıldığı anketle belirlenen isimler verildi.

 Anadolu Harikalar Diyarı'nın bağlı olduğu Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Koordinatörü Ali Üstünel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hayvanat Bahçesi'nin maskotu haline gelen 3 aslan yavrusunun sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ettiğini söyledi.

Aslanlara en iyi şekilde bakıldığını dile getiren Üstünel, "Yavru aslanlarımızın anne ve babasını geçen yıl Kahramanmaraş'taki hayvanat bahçesinden transfer etmiştik. Daha sonra burada sağlamış olduğumuz doğal şartlar dolayısıyla kendi ekolojilerine uygun yaşam sürdürdüklerini gördük. Bunun sonucunda da yaklaşık 3 ay önce 3 aslan yavrusu dünyaya geldi. Yavrular annelerinin nezaretinde son derece iyi bir şekilde yaşamlarını sürdürüyor" diye konuştu.

Aslan yavrularına verilecek isimler konusunda vatandaşlardan gelen önerileri değerlendirdiklerini vurgulayan Üstünel, şöyle devam etti:

"Yaklaşık bir ay önce aslan yavrularına isim verilmesi konusunu kamuoyuyla paylaştık. İsimlerin vatandaşlar tarafından verilmesini istedik. İnternet sitemizde yaklaşık 3 hafta boyunca gelen isimleri inceledik, değerlendirdik. İsim belirlemek için oluşturduğumuz jüri, aslan yavrularımıza Kayserimizin de hafızalara kazınmasına vesile olacak Erciyes, Tekir ve Lifos isimlerini verdi. Aslan yavrularımızın isimleri Erciyes, Tekir ve Lifos olarak tescillendi."

- 300'den fazla isim önerisi geldi

Vatandaşların ankete ilgisinden memnun olduklarını belirten Üstünel, "300'den fazla isim önerisi geldi. Katılımın yoğun olması bizi de mutlu etti. Vatandaşlarımıza gösterdikleri ilgi dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Aslan yavrularımızın 2'si erkek biri dişi. Erkeklere Erciyes ve Lifos, dişiye ise Tekir ismini uygun bulduk" ifadelerini kullandı.

Aslanların veteriner kontrolünde iyi bir şekilde beslendiğine dikkati çeken Üstünel, şunları söyledi:

"Aslanlar gibi ormanların kralı olan yırtıcı hayvanlara bakmak ciddi özen gerektiriyor. Büyükşehir Belediyesinin sağladığı imkanlar ölçüsünde yaz ve kış ayrı beslenme programları uygulayarak, veteriner hekimimizin sağladığı hijyen ve sağlık şartları içerisinde bakımlarını yapıyoruz. En iyi standartlarda bakıyoruz. Anne sütünün yanında ilave besinleri iki haftadır vermeye başladık."

- "Vatandaşların aslan yavrularına ilgileri oldukça fazla"

Aslan yavrularına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Üstünel, "Vatandaşların aslan yavrularına ilgileri oldukça fazla. Hava şartlarına bağlı olarak yavrular bakıcılar nezaretinde bahçeye çıkıyor. Anneleriyle birlikte oyunlar oynuyor. Bunun sonucunda da bu bölüm hayvanat bahçesinin en yoğun ve kalabalık yerinden biri oluyor" dedi.

- "Hayvanat bahçemizde 173 türde 2 bin 300 hayvan var"

Hayvanat bahçesinin standartları iyi olduğu için üremede bir sıkıntı olmadığını belirten Üstünel, şunları kaydetti:

"Yırtıcı bir hayvanın hayvanat bahçesi şartlarında üreyebilmesi ve sağlıklı yavruyu dünyaya getirmesi ve bu süreci arzu ediyor olmasının hayvanat bahçemizdeki bakım şartlarını ortaya koyması açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Hayvanat bahçemizde 173 türde 2 bin 300 hayvan var. Baharla birlikte çok sayıda hayvan doğum yaptı. Yeni yavrularımız dünyaya geldi. Biz de bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Aslanın da yavrulaması ve üstelik de 3 yavrusunu sağlıklı bir şekilde büyütmesi buradaki standartların yüksek olduğunu gösteriyor."

- Et yemeye başladılar

Veteriner İsmail Tamokur ise yavruların sağlıklı bir şekilde büyüdüklerini ifade ederek, "Anneleriyle birlikte gayet mutlu bir şekilde büyüyorlar. Sağlıkları gayet iyi, süt takviyesi yapıyoruz. Yavrular büyüdükçe süt ihtiyaçları arttı. Günlük 1 litre süt veriyoruz bunun yanında da et yemeye de başladılar" şeklinde konuştu.