Melikgazi Müftülüğüne bağlı Hacı Mehmet Kızıklı Kuran Kursu'nda eğitimlerini tamamlayan öğrenciler için sertifika töreni düzenlendi.

İlçe Müftüsü Musa Dolar, engellerine rağmen kursa devam eden ve dini bilgileri öğrenmek için azim gösteren öğrencileri tebrik etti.

Öğrencilere öğrendiklerini hayatlarında uygulamaları tavsiyesinde bulunan Dolar, "Namaz her Müslümana farz, namazlarınızı ihmal etmeyin. Orucunuzu tutmaya gayret gösterin" dedi.

Kuran öğreticisi Maşide Şişman ise farklı yaşlarda olan, kimi doğuştan engelli kimi ise sonradan işitme yetisini kaybeden öğrencilerini başarılarından dolayı kutladı.

Öğrencilerin gayretlerinin örnek olması gerektiğini ifade eden Şişman, "Yazın ne hava sıcaklığından yakındılar ne de ramazanda oruç tuttukları için derslerinden vazgeçtiler. Bazıları çok uzaklardan geldi ama pes etmediler. İşaret diliyle hem temel dini bilgileri hem de Kuran-ı Kerim'i öğrettik" diye konuştu.

Şişman, kışın da işitme engellilere yönelik kurslarının devam edeceğini, hafta içinin yanı sıra çalışanlar için cumartesi günleri de ders vereceklerini belirtti

İşaret diliyle duygularını anlatan Leyla Baydar da doğuştan işitme engelli olduğunu, Kur'an'ı Kerim'i öğrendiği için mutluluk duyduğunu söyledi.

Öğrenciler kursun son gününde de öğrendiklerini hocaları eşliğinde tekrar etti.