Kayseri Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü, Yeşilhisar İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Çevre Timleri ile düzenlenen operasyonda Sultansazlığı Milli Parkı ile Melikgazi ilçesinde, kaçak avcılık yapanlara operasyon düzenlendi.
Operasyonda 8 kişi yakalandı ve haklarında yasal işlem yapıldı. Ayrıca 14 adet şahin tuzağı, 7 adet şahin başlığı, 5 adet sarma bezi, 2 adet şahin kayışı, 9 adet canlı güvercin, 1 adet yarı otomatik tüfek, 3 adet kafes, 1 adet çekiç, 1 canlı saka kuşu, 1 canlı kanarya ve av esnasında kullanılan iki araca da el konuldu.
El konulan araçların mülkiyeti kamuya geçtiği gibi, canlı olarak ele geçen 9 güvercin, 1 saka kuşu ve 1 kanarya da sağlık kontrollerinin ardından doğaya yeniden bırakıldı.
Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü Şube Müdürlüğü tarafından yakalanan 8 kaçak avcıya toplamda 38 bin 65 TL idari yaptırım cezası ve 4 bin 500 TL tazminat cezası uygulandı. Ayrıca İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 7 gün 24 saat kaçak av ihbarlarının değerlendirildiği ve ilde yaban hayatının korunması için çalışmaların hassasiyetle devam ettiği belirtildi.