Kayseri il genelinde kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime ara verilmeyeceği, ilçelerde ise kar yağışının yoğunluğuna göre kaymakamlıkların değerlendirme yapacağı belirtildi.
Kayseri Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü'nden alınan verilere göre il merkezindeki kar yağışının 22.00'den itibaren etkisini kaybedeceği, havanın yarından itibaren birazd aha ısınacağı ve dolayısıyla yağışların yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olacağının belirtildiği ifade edildi.   

Açıklamada, servisle okula giden öğrenciler ve vatandaşların mağdur olmamaları için Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü ve belediyelerden yol açma çalışmalarına kesintisiz devam edilmesinin istendiği ve İl Emniyet Müdürlüğü ve jandarma trafik ekiplerinden de toplu taşıma yapan araçlar ile servis araçlarının denetimi, sürücülerin dikkatli olmaları konusunda uyarılmasının istendiği belirtildi.

Ayrıca kar yağışının yoğun olduğu ilçelerde eğitim ve öğretime devam edilmesiyle ilgili hususların kaymakamlarca değerlendirilerek duyurulacağı kaydedildi.