Kayseri Büyükşehir Belediyesi, İl Mahalli Çevre Kurulu’nun aldığı kararın bu yıl uygulanacağını duyurarak, şehir merkezinin tamamında kömür ve sıvı yakıt kullanımının yasaklandığını bildirdi.

Kayseri Valiliği, İl Mahalli Çevre Kurulu Kayseri'nin hava kirliliği sorununu yaşamaması için önemli bir karara imza attı. Havası daha temiz bir Kayseri için kömür ve sıvı yakıt kullanımı şehir merkezinin tamamında yasaklanarak tüm apartman yönetimlerine 30 Ekim 2015 tarihine kadar yakıt sistemlerini alternatif yakıt sistemlerine dönüştürmeleri uyarısı yapıldı.

Kayseri'de kış aylarında görülen hava kirliliğinin yaşanmaması için İl Mahalli Çevre Kurulu tarafından ısınmada kirliliğe sebep olan yakıtların kullanılmamasına yönelik karar alındı. Önceki yıl alınan kararla şehir merkezindeki bazı mahallelerde katı ve sıvı yakıtların kullanımı yasaklanmıştı. 20 Mayıs 2014 tarihinde alınan ikinci bir kararla da kirliliğe neden olan yakıtların kullanımı şehir merkezinin tamamında yasaklandı.

İl Mahalli Çevre Kurulu'ndan yapılan açıklamada, "Konutlar, işyerleri, sanayi tesisleri, kamu binaları, lojmanlar, hastaneler ve okullar gibi tüm binalarda katı ve sıvı yakıt kullanımı sonlandırılmıştır. Bu binalarda alternatif yakıt sistemlerine dönüşüm işlemlerinin en geç 30 Ekim 2015 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir." denildi.