Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’ndeki başkanlık seçimlerine aday olan işadamı Tahir Nursaçan, 'Kayserili işini bilir' sözünün şehre zarar verdiğini ve yaraladığını belirterek, bunu bitireceklerini söyledi. Nursaçan, “Sayın başbakanımıza hükümet yetkililerine kadar ulaşarak şehrimiz ile ilgili teşvik bölgesinin değiştirilmesini talep edeceğiz. 20 milyon dolarlık mobilya ihracatı olan İnegöl, şimdi 345 milyon dolar ihracatla Kayseri’yi geçmiş durumda” diye konuştu.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin 4 Mayıs tarihinde yapılacak olan genel kurulu öncesinde ziyaretlerde bulunan işadamı Tahir Nursaçan ve yönetim kurulu üyeleri Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ’ı ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Nursaçan, “Kayseri’yi sanayide hak ettiği yere getireceğiz. Kayseri’nin Türkiye’de önde gelen ihracat ve üretim merkezi yapacağız. Gayretlerimiz olacak. Bizim tek kişilik ekiple yapmamız mümkün değil. Bu ekip işidir. Takım ruhudur. Bizim ekibimizdeki arkadaşlarımız bu konuda samimiyetli ve biz olmak birlik ve beraberlik içinde gönüllü bu işi yapmaya hazırdır” diye konuştu.

“Kayseri, Türkiye sevdalısıyız. Bizim destekleyen insanlarımızı mahcup etmeyeceğiz” diyen Nursaçan, şunları söyledi; “Bin 150 sanayicimizi biz kucaklayacağız ve el ele verip yolumuza devam edeceğiz. Kayserili işini bilir kelimesi şehrimize zarar veriyor. Yaralıyor. Biz 'İstemiyoruz' kelimesini benimsemiyoruz. Ekibimiz, sanayici adına sayın başbakanımızdan, hükümet yetkililerimizden Kayseri’nin teşvik kapsamında 5’inci teşvik kapsamında yer almasını noktasında derdimizi anlatacağız.”

'OSB’NİN İLK TESİSLERİNE TENEKE İLE SU TAŞIYANLARA YAPILANLARI DUYUNCA ÜZÜLÜYORUZ'

İşadamı Nursaçan, gönül insanı olduklarını ve olmaya gayret edeceklerini belirterek, “Organize sanayi bölgesinin biz sahibi olmaya gelmiyoruz. Sahiplerine hizmet için geliyoruz. Sanayicilerimizden duyduk. Organize sanayi bölgesinde ilk yapılan tesislerin betonlarına teneke ile su taşıyan sanayicilerimize yapılanları duyunca yüreğimiz parçalandı. Ellerini öperiz. Onların tecrübelerinden yararlanacağız.” dedi.

“Kayseri’mizde medyada tarafgirlik olmaz” diyen Nursaçan, “Bizim haberimizi vermeyen bir iki medya oldu. Cemiyet başkanımızdan isteğimiz tarafsızlık ilkesi her yerde olmalıdır. İnsanların fikir özgürlüğünü açmadığımız sürece Kayseri sanayisi hak ettiği yer de olamayacaktır” ifadelerini kullandı.

'OSB’DE NE VARKİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPIYOR'

“Bu seçimde taraf olan büyükşehir belediye başkanıma ticaret odası başkanıma ne diyeceğim” şeklinde açıklamalarını sürdüren Nursaçan, muhatap oldukları bazı soruları şöyle dile getirdi; “İkisi de arkadaşımızdır. Dostumuzdur. Tanıdığımız birbirimizi bildiğimiz insanlardır. Biri çıkıyor bize soruyor. ‘Organize sanayi bölgesinde ne var ki büyükşehir belediye başkanı çıkıp konuşuyor.’ Şehir zarar görecek. Ticaret odası başkanı, ticaret odası başkanlığı size yetmedi. Tarafgirlik olur mu? Olmaz.”

'İNEGÖL MOBİLYA İHRACATINDA KAYSERİ’YE GEÇTİ'

İşadamı Tahir Nursaçan, mobilya fuarı için şehre gelen İnegöl Belediye Başkanının konuşma yaptığını hatırlatarak, “İnegöl’ün mobilya ihracatı 20 milyon dolar idi. Şimdi 345 milyon dolara çıkmış. Maalesef iftihar edemiyoruz. Kayseri 340 milyon dolarda kaldı. İnegöl geçti. Kayseri sanayicisi cefakar ve vefakardır. Kayseri sanayicisi samimidir. Biz sessiz yığınların, sessiz çığlıklarına çözüm olmaya geliyoruz” şeklinde konuştu.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ da yapılacak seçimlerin şehir için hayırlar getirmesini temenni ederek Tahir Nursaçan ve ekibine başarı dileklerinde bulundu.