Melikgazi ilçesinde öğrencisi tarafından darbedildiği öne sürülen ve dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden müdür yardımcısı Mehmet Aktaş, toprağa verildi. 

Seyyid Burhaneddin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı  Aktaş'ın cenazesi, görev yaptığı okulun bahçesinde düzenlenen törenin ardından Hunat Camii'ne götürüldü.

Aktaş'ın yakınları uzun süre tabutun başından ayrılmazken, törene katılan Kayseri Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç ve İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, aileye başsağlığı diledi.

Aktaş'ın cenazesi öğle kılınan cenaze namazının ardından şehir mezarlığında toprağa verildi.

Bilal Yılmaz, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, bu olaydan ülke olarak ders alınması gerektiğini söyledi. 

Öğretmeni darp eden öğrencinin Ankara'da ıslahevinde olduğunu belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Ölüm haktır, ancak böyle bir ölümle karşılaşmak bizi derinden yaraladı. Olayın her iki tarafının da eğitim camiasından olması da ayrı bir üzüntü sebebi. Tek temennimiz bundan sonra bu olayların yaşanmamasıdır. Her şey bir ibrettir. Her şeyden bir ders çıkarmak gerekiyor. Demek ki bizim de bu hadiseyle alakalı yapmamız gerekenler var."

Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası Kayseri İl Temsilcisi Ergül Sırkıntı yaptığı yazılı açıklamada, acılarının büyük olduğunu belirterek, son yıllarda eğitim çalışanlarına yönelik bu tür şiddet olaylarının ardı arkasının kesilmediğini söyledi.

Eğitim çalışanlarına yönelik okul içinde ve okul dışında fiziksel, sözlü şiddet, taciz gibi fiillerin artış gösterdiğini ifade eden Sırkıntı, eğitimle ilgili kişi ya da kurumlara yönelik bu tür fiillere karşı gerekli önlemlerin bir an önce alınması gerektiğini vurguladı.

 

- "Güvenlik zafiyetinin olması kabul edilebilir bir durum değil"

 

Okulların fiziki şartlarının ideal güvenli ortamlara dönüştürülmesi gerektiğini belirten Sırkıntı, şunları kaydetti:

"Okul güvenliğini sağlama görevi sadece okul çalışanlarına bırakılamaz. Özel güvenlik hizmetlerinden mutlaka yararlanılmalıdır. Özel eğitim kurumlarında onlarca güvenlik görevlisi, elektronik cihazlar, kameralar ile eğitim öğretim sürdürülürken, Bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarında güvenlik zafiyetinin olması kabul edilebilir bir durum değildir. Bu konuda ayrıca yasal düzenleme yapılmalı, öğretmene şiddetin okul ve çevresinde gerçekleşmesi nedeniyle öğrencilerin ruhsal durumları ve eğitimin güvenirliğini zedelediği gerekçe gösterilerek mevcut cezalar artırılmalıdır."