Kayseri’de araç içerisinde satış yaparken üzerinde 10.7 gram metamfetamin ile suç üstü yakalanan tutuklu sanığa 8 yıl 4 ay hapis, 2 bin TL adli para cezası verildi.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık O.C. ile tutuksuz sanık S.Y. ve avukatlar hazır bulundu.
İddianamede yer alan iddialara göre, Nisan ayında Kocasinan ilçesi, Mimarsinan Mahallesi Bozantı Caddesi’nde meydana gelen olayda Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir ihbar üzerine araç içerisinde O.C. ile S.Y.’yi yakaladı. O.C.’nin üzerinden satışa hazır halde 10.7 gram metamfetamin ele geçirildi. O.C. tutuklanırken, S.Y. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Sanıklar suçlamaları kabul etmezken, S.Y. uyuşturucu kullanıcısı olduğunu O.C.’den uyuşturucu aldığını söyledi. O.C. ise masum olduğunu belirterek, üzerine atılı suçlamaları reddetti.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık O.C. hakkında ’uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama’ suçundan 8 yıl 4 ay hapis, 2 bin TL adli para cezasına hükmetti. Tutuksuz sanık S.Y. ise beraat etti.