1-Uçan her kaz, kanat çırptığında arkasındaki kaz için onu kaldıran bir hava akımı oluşturuyor. V şeklinde uçan kaz grubu, birbirinin kanat çırpınışlarındaki hava akımından yararlanarak uçuş mesafelerini %71 oranında arttırıyorlar. Yani, tek başına gidebilecekleri yolu yardımlaşma kanunuyla neredeyse ikiye katlıyorlar.

Alınacak ders: Belli bir hedefi olan ve buna ulaşmak için bir araya gelen insanlar, hedeflerine daha kolay ve çabuk ulaşırlar.
   
2-Bir kaz, V grubundan çıktığı anda, V şekliyle oluşan hava akımının dışında kaldığından uçmakta güçlük çeker ve hemen V şekli düzene geri döner.

Alınacak ders: Eğer kafamız bir kaz kadar çalışıyorsa, bizimle aynı yöne gidenlerle bilgi alış verişini ve işbirliğini sürekli kılarız.
   
3-Başta giden kaz lideri yorulduğunda en arkaya geçiyor ve hemen arkasındaki liderliği ele alıyor.

Alınacak ders: Yaptığınız her işi, yeri ve zamanında geldiğinde  başkasına bırakmasını bilmeliyiz.
   
4- Gerideki kuşlar öndekileri yavaşlamamaları için bağırarak uyarıyorlar.

Alınacak ders: İlerlemek ve yol almak için bazen başkalarının uyarılarına ihtiyaç duyarız. Bundan alınmamalıyız. Tam aksine böyle uyarıları sevinç ve memnuniyetle karşılamalıyız.
     
İnşallah, hayatımızın her aşamasında  hedefimize varırken, istikameti şaşırmadan, birlik içinde, dirlik içinde varırız. Sağlıcakla…