Şanlıurfa’da çeşitli temaslarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yüzde 10 seçim barajını getiren askerlerdir. Darbe yasasıdır. Bu darbe yasasının demokrasi içerisinde değiştirilmesi ve makul düzeye indirilmesi lazım.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa’daki temaslarını sürdürüyor. Sabah saatlerinde işçi ve esnaf ziyareti ile programına başlayan Kılıçdaroğlu, aralarında CHP genel başkan yardımcıları Gürsel Tekin ile Sezgin Tanrıkulu'nun da yer aldığı heyetle, Şanlıurfa Çocuk Hastanesi'ne geldi. Hastalara geçmiş olsun dileklerini sunan CHP’li heyet, hastane yetkililerinden bilgi aldı.

Daha sonra Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geçen Kılıçdaroğlu, burada da hastaları ziyaret etti, geçmiş olsun dileğini iletti. Hastane ziyaretlerinin akabinde Balıklıgöl’e geçen Kılıçdaroğlu, burada balıklara yem attı, Balıklıgöl’deki vatandaşlarla selfi çekip sohbet etti. Hz. İbrahim’in (as) doğduğu mağarıyı da ziyaret eden Kılıçdaroğlu, daha sonra Kapalı Çarşı esnafını ziyaret etti.

Burada esnafla tek tek tokalaşan Kılıçdaroğlu, tarihi çarşı Gümrükhanı'nda basının sorularını cevapladı. Seçim barajı ile ilgili değerlendirmede bulunan Kılıçdaroğlu, “Yüzde 10 seçim barajını getiren askerlerdir. Yani Kenan Evren ve arkadaşlarıdır. Darbe yasasıdır. Bu darbe yasasının demokrasi içerisinde değiştirilmesi ve makul düzeye indirilmesi lazım. Bu konuda CHP olarak bizim yüzde 3 veya 5’e indirilmesi sonusunda verdiğimiz kanun teklifleri vardır. Gerçekleşirse memnun oluruz.” diye konuştu. Esnafın sorunlarını da dinledikten sonra bir taziyeye katılan Kılıçdaroğlu, son olarak STK temsilcileri ile basına kapalı bir toplantı düzenledi.