Demokrasi ve Şehitler Mitingi İstanbul Yenikapı ile beraber tüm yurtta olduğu gibi sınır kenti Kilis’te de yapıldı.
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) askeri darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetleri, İstanbul Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi ile sona eriyor. Cumhurbaşkanlığı himayesinde İstanbul Yenikapı’da düzenlenen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ Kilis Cumhuriyet Meydanında yapıldı.
Kilisliler, demokrasi nöbetinin 24. gününde de Cumhuriyet Meydanını doldurdu. Türk bayraklarını ellerine alan Kilisliler, açtıkları pankartlar ile darbe girişimini Türk bayraklarını sallayarak, sloganlar atarak proteste etti. Demokrasi ve Şehitler Mitingi İstanbul Yenikapı’daki miting öncesi din görevlileri tarafından kahramanlık türküleri söylendi. İstanbul Yenikapı’daki mitingin başlamasıyla birlikte İstanbul’dan yapılan canlı yayın izlendi.
Programa Kilis Valisi İsmail Çataklı, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, AK Parti Kilis milletvekilleri Reşit Polat, Mustafa Hilmi Dülger, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Gökhan Şahin, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir ile protokol üyeleri vatandaşlar ile katıldı.