19.02.1966 yılı Kayseri doğumlu olup;  Kahramanmaraş, Göksun ilçesi (Kanlıkavak) nüfusuna kayıtlı.1987 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü’nden mezun oldu. 1990 yılında “Kalecik Karası üzüm çeşidi Klonlarının, verim potansiyelinin, önceden tahmini ve tomurcuk verimliliklerinin tespiti üzerinde araştırmaları” konusunda ki yüksek lisans eğitimini 1996 yılında aynı Üniversite de “Çelikleri zor köklenen, Amerikan asma anaçları kullanılarak, sera da yapılan tüplü asma fidanı üretimin de, farklı köklendirme ortamı ve hormon (IBA) uygulamalarının etkisi” konusun da ki doktora eğitimini tamamladı. 

1989-93 yılları arasında mesleğiyle ilgili olarak geçici işçi kadrosunda Gıda, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü, Ankara Tarım İl Müdürlüğü ile Cumhurbaşkanlığı köşkünde yeni köşkün çevre düzenleme faaliyetlerinde çalıştı. 1993 yılında T.C. Ziraat Bankasında memur olarak göreve başladı ve Malatya-Arapgir ilçesinde, Ankara-Anıttepe Şubesinde 2 yıl kadar memur olarak görev yaptıktan sonra, Kahramanmaraş Merkez şubede ve Ankara Genel Müdürlük Zirai Krediler Daire Başkanlığı ile Tarımsal Pazarlama Daire Başkanlığında mühendis olarak 2002 yılına kadar çalıştı. 
2002 yılında Bankanın özelleştirilmesi kapsamında Devlet Personel Başkanlığınca Çevre ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’ne atandı. Orman Genel Müdürlüğü Kadastro ve Mülkiyet Dairesi Başkanlığında 2 yıl görev yaptıktan sonra Çevre ve Orman Bakanlığı ORKÖY Genel Müdürlüğüne görevlendirildi. Burada Şube Müdürü olarak iç kaynaklı projelerin yanı sıra Dünya Bankası, FAO, IFAD, JICA, GEF destekli yürütülen Anadolu Su Havzası projesi, Ordu Giresun Kırsal Kalkınma Projesi, Murat Havzası Rehabilitasyon Projesi gibi önemli dış kaynaklı projelerin takibini yaptı. BİO enerji ve yenilenebilir enerji kaynaklarının orman köylerinde kullanımına yönelik yurt içinde ve yurtdışında çeşitli inceleme ve araştırmalarda bulundu. 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının koordinatörlüğünde yürütülen Kırsal Alanda Kadın, Ulusal Kırsal Eylem Planının Hazırlanması, Organik Tarım Eylem Planı gibi önemli eylem planlarının yanı sıra çok sayıda toplantı, çalıştay, seminer vb. aktivasyonlara Kurum adına katılım sağlayıp kurumsal görüşün oluşturulmasına katkıda bulundu. Kalkınma Bakanlığınca hazırlanan Özel İhtisas Komisyonlarında ve Stratejik Planların hazırlanmasında görev aldı.  2011 yılında Bakanlıkların yeniden yapılandırılmasına kadar bu Genel Müdürlükte Şube Müdürü olarak, yeniden yapılandırmadan sonra ORKÖY’ ün ORKÖY Dairesi Başkanlığı olarak Orman Genel Müdürlüğüne bağlanmasından sonra’ da yeni kurulan Orman Köylerinde Strateji ve Proje Geliştirme Şubesinde yine aynı konularda 2 yıl Şube Müdür Vekili olarak görev yaptı. 
2013 yılı bahar döneminde Açık öğretim Fakültesi İşletme Fakültesini bitirdi. Halen Açık öğretim Fakültesi Adalet Meslek Yüksek Okuluna devam ediyor.
 Yabancı dili İngilizcedir. 
YAYINLAR
1-Kıraç, A., H. Çelik, 1998. Çelikleri Zor Köklenen Anaçlar ile Tüplü Asma Fidanı Üretiminde Köklendirme Ortamları ve IBA Uygulamalarının Fidan Randımanı Üzerine Etkileri. 4. Bağcılık Sempozyumu Bildirileri: 206-211, 20-23 Ekim 1998, Yalova.
2- Orman Köylerinde Dış Kaynaklı Proje Uygulamaları. Yeşil Türkiye 2012/1-2