Dünyanın en büyük balık pazarında her yıl geleneksel olarak yapılan tek bir balığa ödenen paranın 1 milyon dolara çıkabildiği açık artırma nerede düzenlenir?

222 kiloluk ton balığına 1.8 milyon $

Giriş Tarihi: 6.1.2013

Japonya'daki balık pazarında düzenlenen açık artırmada dev mavi kanat orkinos (ton balığı), suşi mağaza zinciri sahibi Kiyoshi Kimura tarafından rekor fiyata satın alındı

Japonya'nın başkenti Tokyo'daki balık pazarı Tsukiji'de düzenlenen açık artırmada 222 kilo ağırlığındaki mavi kanat orkinos (ton balığı) 1.77 milyon dolara (yaklaşık 3 milyon lira) satıldı. Dünyanın en büyük ve en çok çeşit deniz ürünü satılan pazarı Tsukiji'de yılın ilk artırmasında rekor fiyata ulaşıldı. Bu fiyatın geçtiğimiz yıl satılan en pahalı balığın 3 katı olduğu aktarıldı. Tsukiji balık pazarı yetkilileri, 222 kilo ağırlığındaki mavi kanat orkinosun Japonya'nın kuzeyindeki Oma şehri açıklarında yakalandığını açıkladı. Geçtiğimiz yıl pazarda açık artırmada satılan en pahalı balık ise 640 bin dolara satılmıştı. Dev ton balığını ise ülkede popüler Sushi-Zanmai mağaza zincirinin sahibi Kiyoshi Kimura aldı. Kimura, geçen yıl da rekor fiyata satılan balığı alan kişi olmuştu. 

DİLİMİ 340 DOLAR 
Balığın kilosu yaklaşık 8 bin dolara satılırken, bundan yapılacak suşinin ise dilimi yaklaşık 340 dolara mal olacak. Ancak yerel medya, Kiyoshi Kimura'nın balığın porsiyonunun daha makul fiyattan, 5 dolardan satacağını yazdı.