Kırıkkale’de 2015-2016 eğitim yılını başarı ile tamamlayan 50 bin 284 öğrenci karnelerini aldı. 100. Yıl İlkokulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine, Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, öğrenciler ve veliler katıldı.
Vali Haktankaçmaz, kent genelinde eğitim alanında uzun bir yılı geride bıraktıklarını söyledi. Öğrencilerin ve öğretmenlerinin çok çalışarak tatili hakkettiklerini belirten Haktankaçmaz, "Kırıkkale’de 2015-2016 eğitim yılı başarı ile tamamlandı. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin başarısı hepimizi mutlu eder” şeklinde konuştu.
ÇOCUKLARI KIRMAYALIM
Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, “Çocuklarımız başarılı veya az başarılı olabilir. Her çocuğun durumu farklıdır. Bir alanda başarısız olan bir çocuğun çok farklı alanlarda çok daha büyük başarılar elde ettiğini hepimiz çok defa müşahede etmişizdir. Çocuklarımızı kırık nottan dolayı kırmayalım. Onlar bizim yarınlarımızın teminatıdır. Öğrencilerden tek isteğim tatil süresince dinlenmeleri ve bol bol kitap okumalarıdır. İyi tatiller" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Çetin de 2015-2016 eğitim öğretim yılında oldukça verimli ve başarılı geçtiğini söyledi.
50 bin 284 öğrencinin karne aldığını vurgulayan Çetin, herhangi bir sıkıntı yaşanmadan eğitim öğretim yılını tamamladıklarını kaydetti.
Tören, Vali Haktankaçmaz’ın, başarılı öğrencilere karne dağıtmasının ardından son buldu.