İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan yapmış olduğu okul ziyaretlerine devam ederek Yahya Kaptan mahallesinde bulunan 24 Kasım Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat, Doğan okul gezilerine devam ediyor. Okul gezileri kapsamında 24 Kasım Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Başkan Doğan, okul Müdürü Yahya Öztürk, öğretmen ve öğrenciler tarafından karşılandı. Başkan Doğan, Atatürk’ün ölüm yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinliğe de katıldı.
Okulun müzik grubunca seslendirilen Atatürk’ün sevdiği şarkıları da dinleyen Doğan yaptığı konuşmada, ”Cumhuriyetimizin kurucusu yüce önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Türk milleti, sayısız devlet kurmuştur. Kurduğumuz bu devletlerden bazıları dünyayı yönetmiştir. Silah arkadaşları ve Anadolu halkıyla ülkeyi düşmandan kurtarıp Cumhuriyeti kuran Mustafa kemal Atatürk’e minnettarız. Onun gösterdiği hedeflere ulaşmak için çok çalışacağız. Atatürk’ü sevmek lafla olmaz. Asıl sevgi onun gösterdiği hedeflere gidecek çalışmalar yapmaktır. Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çizgide ülkemizi, milletimizi, bayrağımızı daha yükseklere çıkarmak, çağdaş medeniyetler seviyesini geçmek en büyük hedefimizdir” dedi.
Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Başkan Doğan, ”Sağlığımıza dikkat edeceğiz, uykumuzu iyi alacağız, geç yatmayacağız, beslenmemize dikkat edeceğiz. Ders sadece matematik, kimya fizik değil. Kitap okuyun, şiir yazın. Matematikteki başarıyı arttırmak için sanatsal etkinlikler gerekli. Kendinizi iyi yetiştirin. Çalışmadan hiçbir şey olmaz. Çalışmaktan da zarar gelmez. Çalışmayı sevin. Sabırlı olun. Bazen her şey hemen olmaz. Başarı ile başarısızlık arasındaki en büyük fark, başarı kendisini çok isteyene gidiyor, çok isteyin ve istemeye devam edin” şeklinde konuştu.
Gençlere güvendiklerini belirten Başkan Doğan, ”15 Temmuz oldu, herkes evinden kalktı gitti. Demokrasi için, memleketimiz için, cumhuriyetimiz için insanlar kendi canlarını verdiler. Tankın karşısına geçtiler ve şehit oldular. Onlar bu mücadeleyi vermeselerdi, Çanakkale’de o mücadele verilmeseydi, Kurtuluş Savaşı’nda o mücadele verilmeseydi biz bugün buralarda olmazdık. Türk milletinin en büyük özelliği de bu. Ben gençlerimize güveniyorum. Çocuklarımız pırıl pırıl. Bu vatan uğruna, bu bayrak uğruna canını feda eden herkese minnettarız. Daha yeni bir kaymakamımız şehit oldu. Ülkesine, bizlere hizmet ediyordu. Bizler de gerektiği zaman şehit oluruz. İnşallah cumhuriyetimiz bayrağımız vatanımız, ezanımız ilelebet var olacak” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ile öğrenciler fotoğraf çektirdi.