Kocaeli Büyükşehir’in 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim ve Eğlence Fuarı Bilim Merkezi’nde renkli görüntülerle başladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 5.’sini düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim ve Eğlence Fuarı başladı. Sabah saatlerinden itibaren çocukların adeta akın etmeye başladığı Bilim Merkezi ilk günden itibaren renkli görüntülere sahne oldu. Her yaştan çocuğun kendisine özel bir etkinlik ve atölye çalışması bulduğu fuarda, geleceğin bilim adamlarının Kocaeli’nden çıkmasında adım atılmış oldu.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu yılki 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim ve Eğlence Fuarı’nın temasını "Bilim ve Çocuk" olarak belirledi. Bu kapsamda yine Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’ye kazandırılan Bilim Merkezi de etkinliklerin ana üssü olarak ev sahipliği görevi üstlendi. Bilimin eğlenceli tarafını çocuklara yansıtan Bilim Merkezi böylece 23 Nisan coşkusuna da anlam kattı.
Bilim Merkezi’ndeki ilk gün etkinliklerine gelen çocuklar kendileri için hazırlanan bilim stantlarında birbirinden eğlenceli deneylere imza attı. Bilim Merkezi’ndeki Bilim Sahnesi özellikle minik mucitlerin ilgi odağı oldu. Minik dehalar Bilim Sahnesi’nde kimyasal akvaryum ve mavi şişe etkinliliğinde hem eğlendi hem de kimyasal ayrışmanın ilk bilgilerini edindi.
Bilim Merkezi etkinlikler kapsamında yaptıkları robotlarla İstanbul Teknik Üniversitesi’nin açtığı yarışmada dereceye giren İzmit Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerini ağırladı. Öğrenciler yarışmada dereceye girdikleri robot düzenekleri ile gösteri yaptı. İki robotun bir pistin üzerindeki boyut ve ağırlık sınırlandırmasıyla gerçekleştirdiği hareketler izleyenlere keyifli anlar yaşattı.