Kocaeli’nin Gebze ilçesinde vatandaşlar Gebze Kültür Merkezinde düzenlenen programda bir araya gelerek bayramlaştılar.
Gebze Belediyesinin düzenlediği kent bayramlaşması sabah saatlerinde Gebze Kültür Merkezinde yapıldı. Düzenlenen bayramlaşma programına Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Adem Gider, protokol üyeleri, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
“Şimdi çocuklar çok şanslı”
Bayramlaşma programında konuşma yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Ramazan’ın 29 günü dolu dolu geçti. Bu sene bir gün eksikti. Herkes bayrama biraz erken kavuşmanın sevincini yaşadı. Bayramda güzel çalışmalar yaptık. Birlik beraberlik içerisinde mahallelerimizde iftarlar yaptık. Oralarda dostluk sofraları, birlik beraberlik kardeşlik sofralarında binlerce hemşerimizi bir araya getirdik. Çocuklarımızı bir araya getirdik. Onlar için organizasyonlar yaptık. Onların gençlikte yaşayabileceği ramazan anıları olması gerekir. Bize geçmiş ramazanlarla şimdiki ramazanların farkı sorulduğunda cevap veremezdik çünkü geçmişte bir şey görmediğimiz için gelecekle pek kıyaslayamayız ama şimdi çocuklar çok şanslı. Belediyelerin elleri güçlü, belediyelerin yapmış oldukları organizasyonlarla birlikte çocukların ileride anlatabilecekleri anıları var” dedi.
“Rabbimiz birlik beraberliğimiz bozmasın”
Savaş altında olan İslam ülkelerinde oruç tutan vatandaşların tuttukları oruçları Allah kat kat kabul etsin diyen Köşker, “Eskiden böyle toplu iftarlar olmazdı. Şimdi her mahallede toplu iftar yapıyoruz. Geçmişte tarihte yaşanan Meddah, Hacivat-Karagöz, Keloğlan gibi mizahsan olayları onlara yeniden aktarılması konusunda çabalarımız oldu. Rabbimiz birlik beraberliğimiz bozmasın. Şuanda hemen yanı başımızda komşu İslam ülkeleri var. Din kardeşlerimiz var. Halen orada savaş devam ediyor. Bombalar altında bir tane ekmeğe muhtaç, suya muhtaç o şartlarda oruç tuttular, Allah onların oruçlarını kat kat kabul eylesin” şeklinde konuştu.
“Eskiden aile aile, mahalle mahalle oruç dolu dolu yaşanırdı”
Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in ardından konuşma yapan Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, “Eskiden aile aile, mahalle mahalle oruç dolu dolu yaşanırdı. Şimdi artık metropoller oldu. Metropoller büyüyünce mahalle yetmez oldu. Evlerden evlere yakın ilişkiler biraz daha zor olmaya başladı. Bununla beraber kurumsal kimlik ortaya çıktı ve kurumsal olarak son zamanlarda kurulan büyük sofralar bu kurumsallığın yansıması oldu. Ben hepinizin bayramını kutluyorum. Daha nice bayramları sağlıkla, başarıyla mutlu bir şeklide geçirmeyi temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların arıdan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve protokol üyeleri Gebze Kültür Merkezi’nin içerisinde vatandaşlarla bayramlaştı.