İzmit Belediyesi’nin Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa açtığı İZMEK kurslarına yabancılar da katılıyor.
İzmit Belediyesi ve Halk Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa açtığı İZMEK kursları, yabancılar tarafından da ilgi görüyor. Her yıl 20 bine yakın kursiyerin katıldığı İZMEK’in yaz dönem kurslarından bağlama kursuna Tunus ve Mısırlı 2 kişi de devam ediyor. Hüseyin Taşkın’ın öğretmenliğini yaptığı kursa, Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliği’nde okuyan 23 yaşındaki Tunuslu Emin Oufensou ile Mısır’da yaşayan ve yaz tatilini geçirmek için İzmit’te gelen 12 yaşındaki Salma Tamer de katılıyor. Tunus ve Mısırlı kursiyerlerin azmi ve çabası Türk arkadaşlarınca taktirle karşılanıyor.
Bağlama kursundaki performanslarıyla dikkat çeken Emin Oufensou ve Salma Tamer, "Türkiye ve İzmit’i çok seviyoruz. Boş vakitlerimizi İZMEK’e gelip bağlama çalmayı öğrenerek geçiriyoruz. Türkü söylemek ve bağlama çalmak bizlere ayrı bir mutluluk veriyor. Bizlere bu imkanı sağlayanlara ne kadar teşekkür etsek azdır” dediler.
Öte yandan İZMEK’in yaz dönemi kurslarından bağlama kursunun 20 Temmuz’da başladığı ve 12 Aralık’ta sona ereceği öğrenildi. Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri 13.30-16.00 ve 17.30-20.00 saatleri arasındaki kursa 38 kişinin katıldığı bildirildi.