Konya’nın kayak merkezi olmaya hazırlanan Derbent ilçesindeki 2 bin 385 metre rakımlı Aladağ’a Mayıs ayında yağan kar, dağı bembeyaz örtüye büründürdü.
Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Aladağ’ın kar yağışı ile birlikte Mayıs ayında yeniden eski bembeyaz görüntüsüne kavuştuğunu belirterek, “Konya’nın Kayak Merkezi olması için çalışmalar yaptığımız Aladağ’ın 5 Mayıs’ta yeniden beyaz örtüyle kaplanmasının sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Acar, belediye personelinin karın yağdığı Aladağ’a çıkarak incelemede bulunduğunu da belirtirken, “Kar yüksekliğinin 15-20 santim olarak ölçüldüğü bilgisini verdiler. Bu mevsimde de kar alabilen Aladağ’da Mayıs ayında kayak keyfi yaşanabileceğini bu son yağışlarda göstermiş oldu. Kar yağışı bugünlerde yağmur beklentisi içerisine giren çiftçimizin de ayrıca yüzünü de güldürmüş oldu. Bölgemize bereketini getirdi. Allah’ımıza ne kadar şükretsek azdır" diye konuştu.
Öte yandan, kar yağışı sonrasında Aladağ’a çıkan vatandaşlar da Mayıs ayında kar manzarası ile selfie çekimi yapıp yaşadıkları anları ölümsüzleştirmeye çalışırken, dağın beyaz örtüyle kaplı yamaçlarında bu mevsimde kartopu oynamanın keyfine vardı. Karla kaplı dağın yamaçlarında gözlenen inek sürüsü de bölgede ortaya kartpostallık manzaralar çıkardı.