KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Ramazan Güneşaçar yaptı. 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü ve 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü’nün anlam ve önemine değinen Güneşaçar, sağlık alanında çok önemli görevler ifa eden tüm ebe ve hemşirelerin günlerini kutladı.
Kahramanmaraş Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Şahin de kısa bir selamlama konuşması yaparak, ebe ve hemşirelerin günlerini kutladı. Şahin, Kahramanmaraş Sağlık Yüksekokulu hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Kahramanmaraş Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Eylem Toker ve Hemşirelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehtap Sönmez de birer konuşma yaparak bölümlerine ilişkin bilgilendirme yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından Gaziantep Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nimet Ovayolu, “Mezuniyet Sonrası Eğitim Olanakları” başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi.

Konferans sunumunun ardından KSÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Ahmet Görüzoğlu, Türk musikisi dinletisi sundu.