Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekanlığı sinema tarihinin birbirinden güzel filmlerini öğrencilerle buluşturdu.

GSF Konferans salonunda gerçekleştirilen film gösterimi öncesinde konuşan Dekan Prof. Dr. Mehmet Özkarcı öğrencilerin sanatın farklı dalları ile ilgilenmelerinin gerekliliğini vurguladı. Dekan Özkarcı, “Amacımız öğrenciler arasında sanat ve kültür çerçevesinde film kültürünün gelişmesi ve öğrencilerin sinemaya farklı bakış açılarından bakmalarını sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda salonumuzda sinematik değere sahip filmlerin gösterilmesi ayda iki defa hedeflenmiştir.” diye konuştu.

HABER FOTOĞRAFLARI

GSF Sinema ve Televizyon Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Gönül Cengiz ise gösterilen filmin sinematik değerlendirmesini yaparak çekim ölçekleri, filmin kurgusu ve teknik detayları konusunda düşüncelerini öğrencilerle paylaştı.

Film üniversite öğrencileri tarafından büyük ilgi ile izlenirken, öğrenciler bu sanat etkinliğini düzenleyen Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına teşekkür etti.