Seçici Kurulun değerlendirmesi sonucunda OFA Mimarlık adına Yüksek Mimar Ömer Faruk Alp ve ekibi tarafından yapılan çizim birinci gelirken ikinciliği Emre Yönder'in, üçüncülüğü ise İsrafil Gürbüz'ün çizimleri kazandı.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Metin Köse, KSÜ Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Mustafa Kemal Hançerli ile Mimar Hasan Sükuti Kılınçkıran'ın seçici kurul olarak görev yaptığı değerlendirme neticesinde birinci seçilen projenin sahibi Yüksek Mimar Ömer Faruk Alp mutluluğunu ve memnuniyetini dile getirerek; “Büromu yeni açtım ve ilk çalıştığım proje bu oldu, projemin beğenilmesi beni çok mutlu etti, asıl mutluluğumsa ilk işimin beğenilerek birinci seçilmesi” dedi. Alp sözlerine söyle devam etti; “Karadeniz Teknik Üniversitesinde 2011 yılında mezun oldum ve kazandığım burs ile Amerika'ya gidip orada dil öğrendim, oradan İngiltere'ye geçerek Yüksek Lisansımı tamamladım. Kahramanmaraş'a yeni geldim ve ofisimi açtım ofis açtığım gün bana böyle bir yarışma olduğunu söylediler ve ekip arkadaşlarımla oturup bu projeyi çizdik, doğrusu projemin beğenilmesi hem kendime olan güvenimi artırdı, hem de gelecek için umut verdi, daha güzel işler çıkaracağım ama önce tanınmam gerek”

KSÜ Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Mustafa Kemal Hançerli yapmış olduğu açıklamada yarışmaya birbirinden değerli 21 adet projenin katıldığını, seçim yaparken zorlandıklarını dile getirerek: “ Üniversitemize yakışır bir kapı olması için ince eleyip sık dokuduk, hepside emek verilerek hazırlanmış birbirinden güzel çizimler ama seçici kurul olarak dereceye girenleri belirlemek zorundaydık ve yaptığımız değerlendirme de yarışmaya OFA Rumuzu ile katılan Ömer Faruk Alp'in eserini birinci, KAHRAMANMARAŞ Rumuzu ile katılan Emre Yönder'in eserini ikinci, İGSAN Rumuzu ile katılan İsrafil Gürbüz'ün eserini ise üçüncü olarak belirledik. Tabi ki bu eseri birinci seçtik diye kapıyı bu şekilde yaptıracağız anlamına gelmesin, gönül Üniversitemiz için en iyisini yapmak ister ancak bu bir maliyet meselesi” dedi. 
Hançerli, birinciye 5000 TL, ikinciye 3000 TL, üçüncüye 1000 TL'nin verileceği yarışmanın amacının ise KSÜ Avşar Yerleşkesi ana girişine Kahramanmaraş'ın tarihi ve doğal değerleri göz önünde bulundurularak ve tercihen Selçuklu konseptine bağlı kalınarak yapılmış bir ana giriş kapısı kazandırmak olduğunu söyledi.