Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğrencileri, sigarasız yaşam ve çevre temizliğine dikkat çekmek için kent merkezinde yağmur altında izmarit topladı.

İl Halk Sağlığı Müdürülüğünce 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü etkinlikleri kapsamında Atatürk Meydanı ve Trabzon Bulvarı'nda organize edilen programda, üniversite öğrencileri giydikleri "Dumansız Hava Sahası" yazılı tişörtleri ile yağmur altında izmarit toplayıp çevre temizliğine dikkat çekti. Müdürülük ekipleri ise öğrencilerle beraber izmarit toplayıp bilgilendirme broşürü dağıttı. 

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Tütün Kontrol Birimi Sorumlusu Cem Dulkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü etkinlikleri kapsamında, valilik, belediye ve diğer kurumların katkılarıyla güzel etkinlikler yaptıklarını söyledi. 

Yaptıkları programlar ile çevre temizliği ve sigara kullanımının zararları konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Dulkan, şunları kaydetti:

"Dumansız hava sahası tişörtleri ile çarşı merkezine kadar sigara izmariti toplayarak, vatandaşlarımıza sigarayı ve özellikle cevre temizliği algısı yaratmak istiyoruz. Etkinliğimiz hafta boyunca sürecektir. Çeşitli halk bilinçlendirme faaliyetlerimiz olacak. Buradaki en büyük amacımız vatandaşlarımıza sigaranın zararlarını anlatmak, gençlerimizi bu tür zararlı alışkanlıklardan nasıl koruyabiliriz yollarını göstermek istedik." 

Üniversite öğrencilerinden Fatih Erkaçmaz ise okul arkadaşlarıyla etkinliğe katkı sağlayıp farkındalık oluşturmak istediklerini belirtti. 

Sigaranın zararlarına dikkat çeken Erkaçmaz, "Sokakta izmarit toplayarak hem sokak temizliğini hem de insanların sigaraya karşı bakışı açısından farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bundan dolayı Halk Sağlığı Müdürülüğüne teşekkür ediyoruz." dedi. 

Öğrencilerden Firdevs Yeşilmen de yapılan etkinlik ile farkındalık oluşturmak istediklerini ve arkadaşlarıyla izmarit topladıklarını söyledi.