KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını, KSÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Abdullah Soysal yaptı. Sağlık yöneticiliğinin zor bir görev olduğunu vurgulayan Soysal, “Karmaşık bir yapıya sahip insanı yönetmek zor, birde üstüne sağlık sisteminin olağan dışı iş temposu var. Sağlık sisteminin kaos ortamı her biri bir uzmanlık gerektiren bir çok alanı kendi bünyesinde barındırıyor” diye konuştu.
Açılış konuşmasının ardından, Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bozkurt Gülek “Sağlık Kurumlarında Örnek Olay ve Problem Çözme Teknikleri” başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi. Sağlık yönetimi alanında edindiği tecrübeleri katılımcılarla paylaşan Prof. Dr. Gülek, sağlık hizmetini bir ekip işi olduğunu hatırlatarak, sağlık idarecilerinin sahadan uzak kalmadan yerinde denetim yapmalarının gerekliliğine değindi.
Konferans sunumunun ardından Prof. Dr. Bozkurt Gülek’e, Doç. Dr. Abdullah Soysal tarafından plaket takdim edilirken, konferansa KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi üst düzey yöneticileri ve öğrenciler katıldı.