Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Eğitim Fakültesi tarafından Öğretmen okullarının kuruluşunun 166. yıl dönümü nedeniyle önce “Öğretmen yetiştirmede yeni Paradigmalar” konulu Panel ardından da fakülte öğrencilerince kermes düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Can'ın başkanlığını yaptığı panelde ilk konuşmayı yapan Prof. Dr. Can Çanakkale Zaferinin 99. yıldönümünü kutlayarak başladığı konuşmasında nitelikli öğretmen yetiştirilmesinde Eğitim Fakültelerine önemli görevler düştüğünü belitti.  Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Can sözlerine şöyle devam etti; “Öğretmenliğin anlamı ve önemi bugün değişmiştir. Artık öğretmen tek kaynak değildir, öğrencilerin yararlanacakları kaynaklar çoğalmış ve çeşitlenmiştir. Öğretmen sürekli kendini yenilemezse öğrencinin gerisinde kalma riskini yaşayabilir. Öğretmen genel kültürde, alan bilgisinde ve öğretmenlik meslek bilgisinde sürekli kendini yenilemeli sürekli daha yeni öğretim yöntemleri ve daha yeni bilgi ve becerilerle öğrencinin karşısına çıkmalıdır. Bugünün öğretmeni sınıftaki ve okuldaki etkinliklerde liderlik rollerini oynamalıdır.”

Panelistlerden Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Öztürk geçmişten günümüze öğretmenliğe yüklenen anlamları izah ederek öğretmenliğin ulvi bir meslek olduğunu öğretmenlerin buna göre kendilerini çok iyi yetiştirmeleri bu mesleğin hakkını vermeleri gerektiğini anlatırken,  Yrd. Doç. Dr. Mahmut Sağır ise düşünmeyi öğretmek, öğrenmeyi öğretmek, unutmayı öğretmek ve kendi kendinin öğretmeni olmak gerektiği süreçlerinin yaşandığını belitti ve öğretmenin sürekli kendini çağın gelişmelerine göre yenilemesi gerektiğini izah etti. Yrd. Doç. Dr. Selami Çakmakçı ise bir slayt sunusu ile öğretmenlerin “önce insan” gerçeğine hitap ettiklerini, öğrencilerinin hangi hal ve şartlarda bulunduklarını dikkate alarak eğitim yapmaları gerektiğini örneklerle anlattı. Öğrencinin bir yanlışını gördüğünde, öğrencinin derse katılmadığında, öğrencinin görevini yapmadığında bunun altında yatan nedenlerin neler olabileceğinin düşünmesi gerektiğine işaret etti. Eğitim Fakültesi öğrencisi Hasan Emlik de öğrenci gözüyle öğretmen vurgusu yaptı ve bir model olarak öğretmenlerde olması gerekenleri sıraladı.

Soru ve cevap faslının ardından Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenen kermeste misafirlere Kahramanmaraş ve çevre yörelere ait yemekler ikram edilip halaylar çekildi.