ADIYAMAN (AA) - 1. Uluslararası Adıyaman Arsemia Müzik Festivali, Piyano Sanatçısı Mert Yeşilmenderes'in konseriyle devam etti.

Adıyaman Belediyesi ve Adıyaman Filarmoni Orkestrası Derneği tarafından düzenlenen festivallin 5. gününde, genç piyano sanatçılarından Mert Yeşilmenderes Sanat Sokağı'nda açık hava konseri verdi.

Festivalin Sanat Yönetmeni Özgür Oğuz, yaptığı açıklamada, daha fazla vatandaşa müzik dinletmek amacıyla Adıyaman'da açık havada piyano konseri verildiğini ve bunun mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 

Vatandaşların konsere ilgi gösterdiğini belirten Oğuz, "Festivali yapmamızdaki amacımız şehrimizi sanatta büyük şehirlerdeki ligine taşımaktı. Sanatsal anlamda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yapılması gereken çok şey var. Bölgemize müzik anlamında bir nebze olsun bir şeyler katmak istedik. İnandığımız işi yaptık ve inandığı işi yapanlar asla yorulmazlar" dedi.

Oğuz, festivalin yarın Tigris Oda Orkestrası konseriyle sona ereceğini sözlerine ekledi.

Piyanist Yeşilmenderes ise festival kapsamında Adıyaman halkıyla bir araya geldiği için çok mutlu olduğunu ve onur duyduğunu belirtti.

Gelecekte düzenlenecek festivallerle Adıyaman'ın müzik alanında daha gelişmesini temenni eden Yeşilmenderes, böylece Adıyaman'ın müzik anlamında markalaşacağını, bu festivallerde konser vermeye hazır olduğunu ifade etti.

Konserin sonunda Yeşilmenderes'e plaket verildi.