senler Belediyesi, Türk düşüncesi ve edebiyatına büyük katkılar yapan ve ”˜7 Güzel Adam' ismiyle maruf Cahit Zarifoğlu, Mehmet Akif İnan, Erdem Beyazıt, Rasim Özdenören, Sezai Karakoç, Nuri Pakdil ve Alaadin Özden Ören için bir anma programı düzenledi. ”˜Anadolu'yu Mayalayanlar' programı kapsamında düzenlenen geceye; Erdem Bayazıt'in kızı Sevde Bayazıt Kaçar, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Erdem Bayazıt'ın ve Cahit Zarifoğlu'nun eşi ve çocukları ile vatandaşlar katıldı.

Gecede ilk konuşmayı yapan Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “... 80 darbesi sonrasında herkesin birbirine selam vermekten korktuğu bir dönemde 7 Güzel Adam'ın korkmadan, yürekleriyle ve bedenleriyle hindikuşlara gidip orada şarkılarını söylemişler ve bu toprağın mayalanmasına hizmet ettiler” dedi

Göksu'dan sonra konuşan Başbakan Yardımcısı Bozdağ ise “Herkesin sindiği dönemde hak diyen, herkesin sıkıntıya sokulduğu bir dönemde milletin önüne geçip hak diyen, iman diyen, Kur'an diyen, medeniyetimiz diyen bu insanlardı” diye konuştu. İbrahim Sadri de, ”˜7 Güzel Adam'dan şiirler okudu. Gece, Turgay Başyayla'nın türkü ziyafetiyle sona erdi.