Kayseri’de Selçuklu Sultanı Gevher Nesibe Hatun tarafından 1205 yılında Kayseri Kalesi'nin bitişiğine yaptırılan hamam restore edildi. Hamam restore sonrasında restoran olarak hizmet vermeye başladı.

Gevher Nesibe Sultan tarafından 1205 yılında yaptırıldıktan sonra 1970 yılına kadar şehrin merkezinde vatandaşa hamam hizmeti veren Tarihi Sultan Hamamı İşletmecisi Sabiha Ruhbaş ve kardeşlerine Cumhuriyet Mahallesi esnafı tarafından övgüler yağdırılıyor.

Sabiha Ruhbaş, Murat ve Mehmet Demircioğlu kardeşlerin işletmeciliğini üstlendiği tarihi hamam 5 yıldan fazla süren bir çalışmanın ardından Sabiha Sultan Restaurant adıyla Kayseri Protokolü tarafından hizmete açıldı.

İşletmenin hizmete başlamasının ardından Cumhuriyet Mahallesi esnafı Sabiha Sultan Restaurant işletmecilerine her ziyaretlerinde övgüler yağdırmayı ihmal etmedi. Bu esnafların başında yer alan Divan Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Ali Sözduyar’da, buranın bu hale getirilmesinde emeği geçenlere çok teşekkür ederek vefa borcunu ödemeye çalışıyor.

Yapılan hizmeti görünce gençlik yıllarını hatırladığını ve tüm anılarının yeniden yeşerdiğini ifade eden Sözduyar, “Buraları 5-6 yıl öncesine kadar çöplük ve pislikten geçilmezdi. İnsan yanından geçerken çirkin görüntüyü görmemek için yüzünü çevirirdi. Şimdi buralara bakıyorum da her yıl pırıl pırıl olmuş. İnsan burasını böyle görünce duygulanıyor. Çocukluğumuz ve gençlik yıllarımız hep buralarda geçti. Cumhuriyet Mahallesi esnafı olarak sizin bu emeklerinize karşı bizler size vefa borçluyuz. Belediyemizin yapması gereken hizmeti sizler yaptınız. İnanın belediyemizden ödülü hak ediyorsunuz. İnşallah başkanımız bu durumu görür ve size hak ettiğiniz ödülü takdim eder” diye konuştu.

Tarihi Sultan hamamı, şehir merkezinde olmasına karşın yıkık, çöplerin atıldığı mekan durumunda idi. 6 yıl önce restore çalışmaları başlayan hamam şimdi turistik restoran olarak açıldı.