İZMİR (AA) - Nakil bekleyen insanların "yaşamla ölüm arasındaki" hikayelerinden etkilenerek beyin ölümü gerçekleşen babalarının organlarıyla nakil bekleyen 3 hastaya umut olan iki kardeş, daha fazla hayata umut olmak için anneleriyle birlikte organlarını bağışladı.

Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 13 Şubat'ta "şiddetli baş ağrısı" ve "üşüme" şikayetleriyle başvuran Lütfü Coşkun, "beyin sapında kanama" teşhisiyle alındığı yoğun bakım ünitesinde, tedavisi sırasında hayatını kaybetti. Ailesini yasa boğan işçi emeklisi Coşkun'un ölümü, aynı hastanede organ bekleyen hastalar için ise umut oldu.

Lütfü Coşkun'un beyin ölümünün ardından, yanlarına gelen doktorların "organ bağışı" teklifini değerlendiren eşi Aysel Coşkun ile çocukları 28 yaşındaki Alp Coşkun ve 21 yaşındaki Pelin Coşkun, hastanede tanıdıkları, durumlarına şahit oldukları ve hikayelerinden etkilendikleri nakil bekleyen hastalara, yeni bir yaşam şansı verme adına organ bağışında bulunmaya karar verdi.

Karar sonrası evrakların imzalanmasının ardından Lütfü Coşkun'dan alınan karaciğeri ve böbrekleri uyum sağlayan hastalar tespit edilerek, nakledildi.