Belediye İtfaiye Müdürlüğümüzden su altı arama kurtarma elemanı 6 dalgıçla birlikte toplam 109 kişinin katılımıyla 29-30 Haziran günlerinde gerçekleştirilen 2 günlük hafta sonu gezi ve eğitim programında, AKMOD ve Gönüllü itfaiyeciler bol bol denize girdiler, stres atıp eğlendiler.

Spor, disiplin ve koordinasyon eğitimlerinin de yapıldığı gezi ve eğitim programında ekip elemanları arasında tanışma ve kaynaşma sağlandı.

İtfaiye Müdürlüğü ve AKMOD Başkanlığımızdan yapılan açıklamada; Belediye AKMOD ve Gönüllü İtfaiye teşkillerimizin, şu anda 780 elemanının mevcut olduğu, 90 mahallenin tamamında 6'şar kişilik arama-kurtarma ekibinin yedekleriyle birlikte kurulduğu ve bu sayının zaman içerisinde çoğaltıldığı, ayrıca tüm mahallelerimizde, muhtarlar başkanlığında 30'ar kişilik mahalle afet gönüllüleri oluşturulduğu belirtildi.

Yılda en az 6 defa düzenlenen bu tür eğitim ve gezi programlarıyla;  ekip elemanları arasında moral-motivasyon ve kaynaşma sağlamak, teknik bilgi ve disiplin eğitimlerinin yanında takım ruhu oluşturmak amaçlanmaktadır. AKMOD ve Gönüllü İtfaiye Teşkillerimize katılmak isteyen çocuk, genç, yaşlı tüm hemşehrilerimiz, Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü AKMOD Başkanlığı'na bir resim ve kimlikleri ile başvurabilirler.