İzmir'in Bornova Belediyesi’nin kiraz yetiştiriciliğini teşvik etmek, doğa ve köy turizmini canlandırmak amacıyla ilkini geçen sene düzenlediği Geleneksel Kiraz Festivali, bu yıl da Beşyol Mahallesi’nde yapılacak. Şenlik, 14 Haziran 2015 Pazar günü saat 11.00’de başlayacak ve 18.00’e kadar sürecek. Şenlik kapsamında kiraz yetiştiriciliği teşvik yarışması, çeşitli sanatçıların yer aldığı konser ve halk oyunları gösterileri düzenlenecek. Şenliğe katılmak isteyen vatandaşlar için belediye tarafından çeşitli bölgelerden ücretsiz servisler kaldırılacak.

Bütün İzmirlileri davet eden Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bornova’nın her noktasına eşit hizmet götürmek için çalışmalar yapıyoruz. Özellikle mahalle statüsü alarak ilçemiz sınırlarına dahil edilen 12 köyümüzün sosyal ve ekonomik alanda kalkınması için projeler üretiyoruz. Amacımız, hem köylerimizin doğal güzelliklerini Bornovalılara ve İzmirlilere tanıtmak hem de buralarda yaşayanların ekonomisine katkıda bulunmak. Tüm köylerin katılımıyla gerçekleştirilecek şenliğimize herkesi bekliyoruz.” dedi.

İzmir Folklor Eğitim Merkezi ve Ege Yörükleri Derneği halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle renklenecek etkinlikte Ceyhun Şişmanoğlu, Aslı, Zeynep İlhan ve Sevil Daşkın sırasıyla sahne alacak. Festival etkinlikleri kapsamında, Kiraz Yetiştiriciliği Teşvik Yarışması da düzenlenecek. Yerli üreticiler, stant alanlarında başta kiraz olmak üzere meyve ve sebze satıacak, el emeği ürünlerini sergileyecek. Festival alanında vatandaşlar, yeme içme ihtiyaçlarını da karşılayabilecek.