Çankırı E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Tiyatro ve Gösteri Salonu yapılan törenle hizmete açıldı. Törene Vali Vahdettin Özcan, Milletvekili Hüseyin Filiz, Garnizon Komutanı Kur. Alb. Yusuf Bayazıt, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik, daire müdürleri ile savcı, hakim ve kurum personeli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya tarafından açılış konuşması yapıldı. ‘İnsan, yeryüzünün en değerli varlığıdır’ sözleri ile konuşmasına başlayan Kaya, iyiliklerin ve kötülüklerin iç içe olduğu bir dünya hayatı yaşadığımızı ifade ederek, “Suç, insanoğlunun yaratılışı ile başlayan ve günümüze kadar gelen, bundan sonra da devam edecek olan sosyal bir gerçeğimizdir. İyilikleri yapan da kötülükleri işleyen de insandır. Çünkü insan mükemmel yaratılmasına karşın hata ve suç işlemeye elverişli bir canlıdır.” dedi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik ise 2 yıl önce Çankırı’ya geldiğini, Çankırı’da bulunduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, “Çok anlamlı bir iş içinde olduğumu anlıyorum. Mahkumlar yokmuş, rehabilitasyon misafiri varmış. Kıyıya vuran deniz yıldızını tekrar denize kazandırmışız haberimiz yokmuş. Son derece mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi Vali Özcan, Milletvekili Filiz ve diğer davetliler tarafından kesildi. Salonun yapımında emeği bulunanlara hediyeleri takdim edildi, plaket verildi. Cezaevi ve salon yapımını anlatan sinevizyon gösterimi ile devam eden tören Yaran gösterisiyle son buldu.