Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) iş birliğiyle 1-5 Nisan’da Antalya’da düzenlenecek Basın Fotoğrafı Tanıtım Günleri, dünyaca ünlü foto muhabiri ve fotoğraf sanatçılarını ağırlayacak. Uluslararası nitelikteki programa Türkiye’den de tanınmış isimler katılacak.

Tanıtım toplantısında programla ilgili açıklamalarda bulunan ATSO Başkan Davut Çetin, odalarının kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenledikleri bu etkinlikle ilgili uzun süredir çalıştıklarını söyledi. Basın Fotoğrafı Günleri’nin 4 farklı etkinliği kapsadığını belirten Çetin program hakkında bilgiler sundu. Programa göre; sergiler bu etkinliklerden ilki olacak. Antalya’daki birçok salonda fotoğraf sergileri açılacak. Halkın bu sergilere katılımı sağlanacak. İkici etkinlik ise Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Yılın Basın Fotoğrafları 2015 ödüllerinin belirlenmesi olacak. Ara Güler, Coşkun Aral, Sökmen Baykara, Ozan Sağdıç gibi Türkiye'nin tanınmış isimlerinin yanı sıra, National Geophraphic’ten Reza, ABD'den Christopher Morris, Avrupa'dan Jodi Bieber, Asya’dan Kosuke Okahara gibi dünya çapında usta fotoğrafçılar ve Geo, New York Times, Russian Magazine Reporter gibi önemli dergilerin editörlerinin de katılacağı konferanslar ve paneller yer yapılacak. Dördüncü grup etkinliklerde ise Antalya konusu işlenecek. Eski Antalya Fotoğrafları Sergisi, Antalya Fotoğrafları Yarışması ve Antalya’nın dünyaca ünlü isimlere tanıtılması için düzenlenecek turlar bu kapsamda yer alıyor. Bu kapsamda soysal paylaşım sitesi Instagram üzerinden #photoantalya hashtag'ıyla fotoğraf yarışması düzenlenecek.

ATSO Başkan Çetin, oda olarak kültür ve sanatı Antalya'nın kent kimliğinin en önemli unsuru olarak gördüklerini söyledi. Antalya'nın ticari ve sosyal yaşamının kültür ve sanatla gelişeceğine inanan bir kurum olduklarına inandıkları için etkinliğe destek verdiklerini kaydetti. Antalya’nın fotoğraf sanatı için çok uygun bir konumda bulduğunu vurguladı.

TFMD Başkanı Rıza Özel ise etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye’nin tanıtımına ve uluslararası anlamda vitrine çıkacak projelere imza atıyoruz. ATSO ile yapılan etkinlik bizim bugüne kadar yapacağımız en büyük organizasyonlarımızdan birisi. Dünyada ve Türkiye’de fotoğrafta en söz sahibi isimlerle bir araya gelecek. Antalya’nın tanıtımına katkı sağlayacağımızı düşünüyorum." dedi.