Edirne’de bulunan ve geçmişte valilerin konut olarak kullandığı tarihi bir konak belediyeye devredildi.

Belediye ile valilik arasında önemli bir takas gerçekleşti. Belediye mülkiyetinde bulunan Makedonya Kulesi ve şehrin en eski tarihi kalıntılarının bulunduğu alan Edirne Valiliği İl Özel İdaresi’ne devredildi. Buna karşılık olarak merkez Dilaver Bey Mahallesi Kaleiçi mevkiinde bulunan ve bir dönem valilerin ikamet ettiği konak ise belediyeye verildi.

Bir süreden beri Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü hizmet binası olarak da kullanılan konağın anahtarı Edirne Valisi Dursun Ali Şahin tarafından Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teslim edildi. Anahtar tesliminde konuşan Vali Şahin, kurumların uyum içerisinde çalışmasının Edirne halkının menfaatine olduğunu belirterek “Bu bütünlük ne kadar fazla olursa Edirneli de o kadar fazla hisse alır.” dedi.

Kurumların ortak paydasının şehre hizmet olduğunu vurgulayan Vali Şahin, “Ne kadar çok hizmet edebilirsek o kadar çok haz duyarız. Edirne bu hizmetlere layıktır. Ecdadımız çok güzel eserler bize bıraktı. Biz de torunlarımıza ve geleceğe güzel eserler bırakmaktan onur duyuyoruz. Devrettiğimiz konak belediyenin güzel hizmetlerine vesile olacaktır. Ama bunun karşılığında biz de Makedonya kulesi gibi şehrin en eski kültür varlığını mülkiyetimize aldık.” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise Vali Dursun Ali Şahin’in göreve başlamasıyla birlikte bütün kurumlarla uyum içerisinde çalıştıklarını kaydetti. Bütün illerin bu anlayış içerisinde çalışmasını arzu ettiğini vurgulayan Gürkan, “Edirne’de yapacak çok işimiz var. Bu kentte yapılan her hizmet, çakılan her çivi geleceğe bir iz bırakmaktır.” şeklinde konuştu.

Gürkan, tarihi konağı kadın sağlığı merkezi olarak kullanmak istediklerini sözlerine ekledi.