Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Özbaşakçı Sanat evinde kurs gören yaklaşık 30 öğrenci, yıl boyunca yaptıkları resimleri Ereğlili sanatseverlerin beğenisine sundu. Atatürk Kültür Merkezinde açılan sergi 4 gün açık kalacak.

Öğrencilerin yaklaşık bir yıldır yaptıkları yağlı boya tablo ve kara kalem eğitimi alan ressamlar el emeklerinden oluşan yaklaşık 200 eser AKM sergi salonunda sergileniyor. Sanatevi öğretmenlerinden Vasfiye Bostan'ın 30 öğrencisi ile hazırladığı serginin açılışını Özbaşakçı Sanat evi sahibi Mehmet Ali Özbaşakçı ve Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Alptekin Dursun tarafından gerçekleştirildi.

Açılış öncesinde konuşan Mehmet Ali Özbaşakçı, "Bu öğrencilerimizi ve öğretmenleri Vasfiye Bostan’ı alkışlamanızı istiyorum. Kendisi de benim öğrencimdir. Belediye Başkan Yardımcısı Alptekin Dursun da benim öğrencimdir” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından sergi açılışı gerçekleştirildi. Sergiyi gezen sanatseverler yapılan eserleri beğendiklerini söylerken, 4 gün boyunca açık kalacak olan sergide beğeniye sunulan resimlerin satışa da sunulduğu öğrenildi.