Mersin'in Gülnar ilçesi Taşoluk mahallesi Ayalan mevkiinde bu yıl altıncısı düzenlenen Ayalan Şenliği yöre halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Mahalle halkının birlik, beraberlik ve kaynaşmasını sağlamak amacıyla yapılan etkinlik vatandaşlar tarafından büyük beğeni kazandı. Programda yöresel köy yemekleri ikram edildi. Gülnar Özel Bilgipınarı Orta Okulu’nun katkılarıyla çocuklar ve gençler arasında halat çekme, çuvalla atlama ve değişik yarışmalar yapıldı. Yarışmada birinci gelenlere Gülnar Özel Bilgipınarı Ortaokulu Müdürü Esabil Anıt çeşitli hediyeler verdi.

Anamur Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin de Anamur yöresi halk oyunları gösterisi programa ayrı bir renk kattı. Misafirler de halk oyunları ekibine eşlik ederek eğlendiler. Gülnar Kardelen İlahi grubu birbirinden güzel ilahileriyle şenliğe manevi bir hava kattı.

Ayalan Şenliği organizatörü Ali Bülbül program sonunda yaptığı konuşmasında; gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu, köy halkının dar çerçevede göstermiş olduğu bu kardeşlik ortamının tüm yurtta ve dünyada da yaşanabileceğini söyledi.