Hatay'ın Erzin ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri atık camları sanata dönüştürüyor. Saydam ve renkli atık camları 840 derecelik fırında pişiren kursiyerler, elmas yardımıyla değişik şekillerde kestikleri atık camlardan, süs eşyaları, aksesuar, mutfak eşyaları takı ve tablo yapıyor.

Erzin Halk Eğitim Merkezi açtığı kurslarla unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını tekrar canlandırıyor. Erzin Belediyesi'nin desteğiyle, Belediye İşletme Garajı'na açılan cam füzyon sanatı büyük ilgi görüyor. Cam füzyon sanatına olan ilginin her geçen gün artığını belirten Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Nurten Sema Karaduman, "Cam füzyonu sanatı cama hayat veren bir sanattır. Kullandığımız camlar tamamen atık camlardan oluşuyor. Yol kenarında gördüğünüz atık şişeler ve kırık cam parçaları bu sanatla hayat buluyor. Çöpe atılan bu atıklar toplanarak sanata dönüşüyor. Bu sanat çok zevkli. Cama istediğiniz şekli verebiliyorsunuz. Süs eşyaları, aksesuvar, takı, mutfak eşyaları gibi aklınıza gelen birçok şey yapılıyor." dedi.

Atık camları elmas yardımıyla değişik şekillerde kesip, soda ve kola şişeleriyle farklı tasarımlar elde ettiklerini, ayrıca çay kaşığı, çay tabağı, tepsi, tabak üretimi yapabildiklerini kaydeden Nurten Sema Karaduman, "Kursiyerlerimiz aldıkları cam eğitimiyle geri dönüşüm bilincini kazanıyor ve aynı zamanda hepsi gönüllü çevreci. Bu sanatı öğrenmek isteyenler her geçen gün artıyor. Kursiyerlerimizin hepsi bayan. Buraya gelen bayanlar sanat öğrenmenin yanında meslek sahibi oluyor ve kendine olan güvenleri artıyor. Bir şeyler üretmenin sevincini yaşıyorlar. Hayata daha çok bağlanıyorlar ve üretken hale geliyorlar." şeklinde konuştu.