Artvin Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü 2014-2015 eğitim öğretim dönemi yıl sonu sergisi düzenledi.

Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen serginin açılış törenine Vali Kemal Cirit ve eşi Seval Kaya Cirit, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail İnan, usta öğreticiler, kursiyerler ve davetliler katıldı.

Törende birinci kademe okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan Selvi Usta'ya belgesine veren Vali Cirit, Artvin'in ve yörenin geleneksel kültürünü yaşatmak arzusunda olduklarını söyledi. Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail İnan ise "Halk Eğitim Merkezleri toplumla barışık, halkın sevdiği ve tereddüt etmeden girip çıkabildiği eğitim kurumlarıdır." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından halk eğitim merkezi bünyesinde açılan değişik kurslarda başarılı bulunan kursiyerlere protokol üyelerinin eşleri tarafından sertifikaları verildi.
Törende Halk Eğim Merkezi usta öğreticileri tarafından Artvin kültürünün önemli parçalarından biri olan kına gecesi geleneği canlandırıldı. Ardından Türkiye şampiyonluğunu kazanan Artvin Anadolu Lisesi Halkoyunları ekibi bir gösteri yaptı.