İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Sivas'ta törenle kutlandı. Selçuk Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı programda İstiklal Marşı'nın ‘İstiklal Aşığı bir Milletin Ebedi Destanı’ olduğu anlatıldı.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde ortaokul öğrencileri tarafından hazırlanan 'İstiklal Marşı ve Mehmet Akif’ konulu resim sergisinin açılışıyla başlayan etkinlikler, anma programı ile devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Selçuk Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Toprak yaptı. Toprak, Mehmet Akif’in İstiklal mücadelesinde halkı bilinçlendirmek için aktif bir rol aldığını ve Akif’in ülkenin bağımsızlığına büyük önem verdiği için İstiklal Savaşı'nda silah tutan herkesin cepheye gitmesi için camilerde vaazlar verdiğini aktardı.

Selçuk Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan 'Bağımsızlık Kahramanı Mehmet Akif' konulu video gösteriminin ardından ortaokul ve liselerde İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında birinci olan öğrenciler İstiklal Marşı'nı okudu. Daha sonra ise ilkokul, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen resim, kompozisyon ve İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Tören Selçuk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sunulan ‘İstiklal Aşığı bir Milletin Ebedi Destanı’ isimli oratoryo ile devam etti. Oratoryoda Çanakkale ve İstiklal Harbi sonrası bağımsızlığın kazanılması ile kaleme anılan İstiklal Marşı konu edildi. Tarihi kıyafetler giyen öğrenciler performanslarıyla göz doldurdu.

Programa Vali Alim Barut, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Jandarma Komutanı Murat İrcal, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, resmi daire müdürleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.