Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi Önsen Mahallesi'nde bulunan 300 yıllık Önsen Merkez Camii Minaresi yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Mahalle halkı minarenin bir an önce tadilat yapılarak koruna altına alınması gerektiğini ifade ediyorlar.

Mahalle halkı "Önsen merkez Camii Minaresinin" 300 yıllık olarak tescillendiğini, ancak bakımsız kaldığı için yıkılmak üzere olduğunu söylediler. Alınan bilgiye göre minarenin korunması için defalarca koruma talebinde bulunuldu. Hatta Tarihi eserler Korumalar Müdürlüğü'nden tadilat onayı da çıktı. Ancak tarihi minare bir türlü tadilat yapılmadı.

Minarenin özellikle çocuklar ve vatandaşlar için tehlike arz ettiğini, bakımsızlıktan harabeye döndüğünü ve yıkılmak üzere olduğunu söyleyen köy halkı tadilat kararının bir an önce uygulanması ve tarihe sahip çıkılması gerektiğini söylediler.

300 YILLIK ÖNSEN MERKEZ CAMİİ MİNARESİ FOTOĞRAFLARI

Tarihin en önemli kentlerinden biri olan, kurtuluş mücadelesinin en önemli mihenk taşlarından biri durumunda bulunan Kahramanmaraş, tarihine sahip çıkacak ve 300 yıllık minareyi sahipsiz bırakmayacaktır.

Durumu yetkililere bildiriyor ve konunun takipçisi olacağımızı iletiyoruz.