Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, Kültür Parkındaki Kadın Okuma ve Dinlenme Salonunda yapılan kitap okuma etkinliğindeki konuşmasında,  okumanın dünyanın en zor işlerinden biri olduğunu, Büyükşehir olarak kentin okuma düzeyini artırmak için büyük çaba harcadıklarını söyledi.

Anadolu'nun, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerden sonra en büyük kitap fuarını açtıklarını, bu fuarı 100 bin kişinin ziyaret ettiğini, belediye olarak 18 kütüphanelerinin olduğunu belirten Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Biz kitaba çok önem veriyoruz. Kadın Aile Şube Müdürlüğümüzü de Kültür Parkta böyle bir yere konuşlanacağı kesinleşince yapacağımız şeylerden bir tanesi de okuma salonu olsun dedik. Kahramanmaraşlı hanımlara okumak yaraşır, Kahramanmaraş şiirin başkenti diyoruz, edebiyat şehri diyoruz. Kadınıyla erkeğiyle bütün Kahramanmaraşlıların okuma seferberliği olması gerekiyor. Çünkü biz 'Yedi güzel adam'ın şehriyiz' diyoruz. 7 ile kalmamamız lazım, yetmiş olmamız lazım, 700 olmamız lazım 7 bin olmamız lazım. Bunun yolu da okumaktan geçiyor."

KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ FOTOĞRAFLARI

Kadın Aile Şube Müdürü Ayşe Taşkıran ise üye olan her kadının kolaylıkla kitapları alıp evinde okuyabileceğini, aylık olarak okunan kitapların tahlil edilmesi şartıyla değerlendirilmesine yönelik okuma günleri yapacaklarını ve en çok kitap okuyan hanımlara da hediyelerin olacağını söyledi.