Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Kahramanmaraş'a Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası verilişinin 89. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, Vali Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, anıta çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, Türk Bayrağına İstiklal Madalyası'nı taktı.

Erkoç, törende, Kahramanmaraş'ın tarihteki kahramanlıklarının bir belgesi olan İstiklal Madalyası'nı şanlı bayrağın üzerine takma onurunu yaşamaktan büyük sevinç duyduğunu söyledi.

İstiklal Madalyası'nın yokluklar içerisinde aziz canlarını ortaya koyarak bağımsızlık ateşini yakan şehitler ve gazilerin hatıralarına TBMM'nin bir armağanı olduğunu belirten Erkoç, şunları kaydetti:

"İstiklal Madalyası'nın önemini daha iyi kavramak için o günleri hatırlatmakta yarar vardır. Maraş halkı, ülkemiz işgal altındayken milli mücadele ateşini yakan, toprağını ve bayrağını savunmak için muhteşem bir direniş destanı yazan unutulmaz bir halktır. Yıllar önce Sütçü İmam, Aslan Bey, Rıdvan Hoca, Senem Ayşe gibi kahramanların bize yaşattığı o büyük direniş destanı bir ulusun kurtuluşunun da ilham kaynağı olmuştur. Bu güzel şehir, tarihin içinde bir altın gibi parlayan kahramanlığının yanı sıra kendi ayakları üzerinde duran şehir olduğu için de gurur duyulacak bir yerdir."

Tören, öğrencilerin okuduğu şiirlerle son buldu.

Törene, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, İl Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, İl Jandarma Komutanı Coşkun Doğan, şehit ve gazi dernekleri, öğrenciler, vatandaşlar katıldı.