Avrupa Birliği Comenius Programı Çoklu Okul Ortaklıkları kapsamında, Polanya, İtalya, İspanya, Macaristan ve Türk öğrenciler, kaybolmaya başlayan el sanatlarını keşfediyorlar.

"Gözden kaybolan el sanatlarını yeniden keşfetme" projesi kapsamında Kadriye Çalık Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, İspanya'ya giderek el sanatları üzerine incelemelerde bulundu.

İspanya'nın Albacate kentinde bulunan Ies Alto De Los Molinos Lisesi'nde Türk öğrenciler, Kahramanmaraş'ın el sanatı olan deri işleme konusuyla ilgili hazırladıkları tanıtım videolarını, proje ortaklarına sundu.

Proje sorumlusu İngilizce öğretmeni Ümmü Karaoğlan, yaptığı açıklamada,  el sanatlarını yeniden keşfetmek için proje ortaklarıyla olan çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Farklı ülkelerdeki el sanatlarını da gören öğrencilerin daha bilinçli olduğunu dile getiren Karaoğlan, şunları kaydetti:

"Öğrenciler bu proje sayesinde kendi şehirlerinin el sanatlarını tanıyarak ve tanıtarak, diğer milletleri anlamış ve kültürlerine saygı duymayı öğrenmiştir. Edindikleri bilgilerini ve deneyimlerini görsel ve sözlü olarak başkalarıyla paylaşmış , dil becerilerini geliştirmiş ve hatta ilk uçağa binme ve yurt dışı deneyimlerini yaşamışlardır. Albacate şehrine özgü cep bıçağı yapımı, hasır örgüsü, dantel ve oya yapımı, kille çanak-çömlek yapımı gibi el sanatlarını bizzat yerinde uygulamalı olarak tanıma fırsatı olmuştur."

Karaoğlan, mayıs ayı içerisinde de öğrencilerin Macaristan'a giderek, Kahramanmaraş'ın diğer bir el sanatı olan tahta oymacılığını görsel malzemelerle sunumlarını yapıp tanıtacaklarını ifade etti.

Geziye, okulun Fizik öğretmeni Mehmet Kaya ile öğrenciler Şevval Budak, Burcu Baydemir, Oğuz Kazancı ve  Ömer Karaküçük'ün katıldığı belirtildi.